Nysgjerrig på økologisk birøkt?
-07-09-2017
I ukene og månedene framover arrangeres det en lang rekke møter om økologisk birøkt rundt om i landet. Vurderer du å legge om til økologisk birøkt? Eller er du nysgjerrig på hva det innebærer? Bli med på et av møtene.
Mer informasjon tid og sted finner du på våre Facebooksider.
Organisasjonshøring
-05-09-2017
Norges Birøkterlag har sendt ut et høringsdokument til alle lokallagene og fylkeslagene i Norges Birøkterlag. Styret i Norges Birøkterlag oppfordrer alle lag til å diskutere dette. Høringsfristen er satt til 10. oktober 2017 slik at innspillene kan diskuteres på fylkesledermøtet i slutten av oktober.

>>les mer

Klart for å søke sukkeravgift
-05-09-2017
Nå er det klart for å søke om sukkeravgift etter at vi har noen tekniske problemer.
Logg inn på Min side (har du glemt passord, kan du bruke "Glemt passord"-funksjonen) og gå til fanen Min sukkeravgift.
Nå kan du melde deg på Agdermøtet
-07-09-2017
Vi beklager at det har vært tekniske problemer ved påmeldingen, men nå skal feilen være rettet!.
Nå er det åpent for å melde seg på Agdermøtet på Min side.
Ingen nye funn av åpen yngelråte
-29-08-2017
I sommer gikk alarmen da det ble påvist åpen yngelråtebakterier i en miljøprøve (prøve fra driftsbygning) hos en birøkter i Aust-Agder. Mattilsynet handlet raskt og det ble gjort vedtak om avliving av bier og sanering av utstyr. Som følge av påvisningen var det noen birøktere som fikk karantene. Diverse prøver ble så tatt ut både fra biene og utstyret til birøkteren der det ble påvist yngelråtebakterier og i kontaktbigårdene, men det ble ikke påvist noe mer. Restriksjonene ble således opphevet hos kontaktbigårdene.
Dette funnet viser at overvåkingsprogrammet fungerer!
Nå er det opp til birøkterne i området å følge opp og vi håper alle i Aust-Agder har sendt inn prøver som de er bedt om.

>>les mer

Siste nytt fra Studieforbundet natur og miljø
-15-08-2017
Les mer om: Årskonferansen flytter til Hurdalsjøen, Det grønne skiftet, Gjør Studieforbundet synlig, Pedagogisk utviklingsarbeid, Ajourført studiestatistikk, Gratis kurslokale og Friluftslivets uke.

>>les mer

[Arkiv]


Aktivitetskalender

Sesongens aktuelle
Tid for birøkterkurs